Спортът подобрява физическата дееспособност, двигателната култура и повишава здравословния статус – доверете се на Спортен клуб по борба Атлетик

Спортът подобрява физическата дееспособност, двигателната култура и повишава здравословния статус – доверете се на Спортен клуб по борба Атлетик

TsentarZapaden, bul. "6-ti septemvri" 1, 4002 Plovdiv, Bulgaria
Focus on Talent
Green & Eco
Humanity Approach
Individual Solutions
Positive Impact
Quality Communication
Security & Protection
Sustainable Initiatives
Business Partnerships
Free Consultation
Projects
Quick Communication
Trainings

Спортен клуб Атлетик е клуб по класическа и свободна борба, създаден през 2005 г. в гр. Пловдив, с цел осъществяване на обществено полезна дейност в полза на обществото и по-специално – предоставяне на възможност деца, младежи и възрастни да се развиват в спорта БОРБА – класическа за мъже и свободна за мъже и жени във всички възрастови групи.

  • Деца – момчета, момичета;
  • Кадети, кадетки, юноши, девойки, мъже и жени;

Идеята за основаването на клуба е да бъдат привлечени повече хора към спорта, по този начин да се повиши спортната култура в града и постепенно да подготви състезатели, като усъвършенства техните спортни качества и умения. Клубът разполага със зала по борба,  където специалисти треньори работят интензивно.

Гаранция за възможностите на клуба да развива спортно – състезателната и тренировъчната дейност са именно опитът и професионализма на петимата висококвалифицирани треньори, завършили Висшето си образование в НСА – профил “борба”.

През всичките години от създаването на клуба до момента, СКБ  Атлетик  се доказа, като един от сериозните клубове по борба в България. За това говорят добрите спортни постижения и класиране в Държавните първенства, турнири и Международни състезания. Състезателите са получавали и не малко индивидуални награди.

 

Сдружение “Спортен клуб по борба Атлетик” има и огромен принос, както за популяризирането на спорта в град Пловдив и издигането на неговия имидж, така и с подбор на млади и перспективни състезатели, които бяха насочени и вече са възпитаници и на Спортното училище „Васил Левски” гр. Пловдив – броят им е малко повече от 205 ученика.

Спортът сам по себе си е изключително важен. Той изгражда характери и учи на дисциплина, морал и воля. Развива у хората ценностите на съвременното общество като увеличава и надгражда уменията за успех.

 

  • Треньорите помагат да се предизвика траен интерес към занимания, свързани с физически упражнения и спорт, което ще намали до известна степен проблема с наднорменото тегло, гръбначните изкривявания и понижената дееспособност при децата и възрастните, което увеличава отговорността за водене на по-здравословен начин на живот

 

  • Занятията по спорт – борба развиват вътрешна дисциплина, постоянство и упоритост. Със стремежа към постигане на тези цели, тренираните ще бъдат стимулирани да се развиват в правилна посока, ще повишат самочувствието си и същевременно ще бъде средство за превенция срещу зависимости и нарастваща агресия. Спортът е ефективно средство срещу социалната изолация и нарастващ стрес.

 

  • Програмите също предоставят възможност и за селекция на двигателно надарени деца за спортно – състезателна дейност, евентуален прием в спортно училище и целенасочено усъвършенстване на качествата им.

 

  • Основна цел е чрез спортната подготовка по борба да се подобри физическата дееспособност и двигателната култура, както и да се повиши здравословния статус, осмисляне на свободното време, превенция срещу агресията и зависимостите, формиране на толерантност и взаимопомощ, както и популяризиране на спорта като средство за здравословен начин на живот.

 

  • От голямо значение и не на последно място е заниманието и провеждане на тренировки с деца в неравностойно положение /глухи деца / и интегрирането им в обществения живот.

 

За записвания и въпроси:

Павел Митев

Т: 0898-454-040

pavel_mitev@abv.bg

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Holistic е иновативна маркетинг медия, която подкрепя и обединява идеите, хората, кампаниите и уникалното информационно know-how представяне с качествено мултимедийно съдържание…

Share:

8715

Q&A

    Докладвай за злоупотреба

    За връзка:

    Email:

    Адрес:

    Kapana, Plovdiv, 3 Bratya Pulievi Str, fl. 3,

    Holistic е част от портфолио проектите на организация Human know-how  

    © 2024 Holistic - All rights reserved.