Мария Фурнаджиева – медиатор, юрист

София, България
Положително въздействие
Природосъобразно отношение
Устойчиви инициативи
Фокус към човека
Google отзиви
Бърза комуникация
Онлайн обслужване
Уебсайт

Предимства на медиацията

Медиацията – това е възможност да влезем в преговори един с друг и достойно да излезем от сложен конфликт, като постигнем решение, което устройва и двете страни в спора, с помощта на трета неутрална страна – професионален медиатор /посредник/.
Медиаторът не влияе на решението на страните, той само създава среда и атмосфера за преговори, така че диалогът между тях да стане възможен.
Въпросът е – защо е нужен този посредник? Страните не могат ли сами да се договорят?
Могат, но това се случва рядко. Често хората попадат в сложни ситуации, престават да общуват, избягват разговора за проблемите. Всички говорят единствено за достойнството си в това положение. Никоя от страните на прави първа крачка за среща.
В създадената конфликтна ситуация чувствата и емоциите подлъгват разума и страните започват да проявяват агресия или в другата крайност – затварят се в себе си и не желаят да разрешат възникналия спор.
Ситуацията може да се развие благоприятно за страните, ако допуснат в спора присъствието на медиатор, абсолютно неутрален по отношение на спора и страните.
Задачата на медиатора се заключава в това, да помогне на страните да се отдръпнат от обидата и да започнат да говорят конструктивно, откривайки сами решението.

 

За връзка:

Адвoкат Мария Фурнаджиева

тел.: +359 888 87 35 84
e-mail: maria@pregovori.bg

https://pregovori.bg

 

Share:

ID: 6256

Ако имате въпрос

    © 2023 Holistic - All rights reserved.