Винарско имение Мидалидаре

6239 Могилово, България
Green & Eco
Humanity Approach
Industry Innovation
Positive Impact
Sustainable Initiatives
Foreign Languages
Free Consultation
Google reviews
Online service
Quick Communication
Website

Винарско имение Мидалидаре се намира в един от най-благодатните винарски райони на България – Тракийска низина. Разположено сред необятната хълмиста природа в сърцето на Средна гора, село Могилово е дом на две винарни, изградени в двата края на селото и заобиколени от 160 хектара грижливо отглеждани лозя.

По-малката винарна, намираща се в западната част на селото, е построена през 2009г., първоначално с капацитет 120 000 бутилки. Още с първата реколта вината Мидалидаре получават голямо признание от публиката както в България, така и на международната сцена и имението бързо се превръща в атрактивна дестинация за винен туризъм. През 2011г. в източния край на селото е изградена втората винарна с капацитет 160 000 бутилки. Двете винарни работят паралелно за максимална оптимизация на процесите и свеждане до минимум на времето, необходимо за транспортиране на гроздето до мястото на обработка. В западната винарна се дава предимство на гроздето от лозов масив Дабовец, който от 2018 година е сертифициран за био производство. Тук се създават едни от най-качествените червени вина на Мидалидаре. В източната винарна, която представлява изцяло реновиран бивш аграрно-промишлен комплекс, се обработва гроздето от лозови масиви Каралиец, Шипката и Присовете. Тук се помещава администрацията на компанията и се провеждат атрактивни винени турове, по време на които гостите на имението могат да преминат не само по пътя на виното, но и да посетят Сортова библиотека и Музей на виното, след което да проверят знанията си в интерактивна игра.

С годините двете винарни са модернизирани и разширявани и към момента общият им капацитет е 400 000 бутилки, съответно 150 000 в западната и 250 000 в източната.

На територията на източната винарна в момента се изгражда новата база за производство на пенливо вино по класическа технология, която ще приюти изцяло процеса по създаване на перлите на Мидалидаре, получили вече най-голямото признание за качество – златен и два сребърни медала от Champagne & Sparkling Wine World Championships 2019!

Винен туризъм

ПЪТЯТ НА ВИНОТО

Виненият тур „По пътя на виното” се провежда в голямата източна винарна на имението и разказва в детайли технологията по създаване вината в Мидалидаре. Виното се ражда на лозята, затова пътешествието започва от Сортовата библиотека, където са засадени и обгрижвани с много внимание млади лозички от винените сортове грозде, с които винарната работи. Сортовата библиотека на Мидалидаре е прекрасно кътче, където посетителите могат да разгледат лозички Совиньон Блан, Семийон, Совиньон Гри, Шардоне, Пино Гри, Каберне Фран, Каберне Совиньон, Сира, Мурведър, Мерло и Малбек. Гостите се запознават в детайли с уникалния тероар в с. Могилово. Пътят преминава през сортиране на гроздето, ферментация, отлежаване и бутилиране на виното.

МУЗЕЙ НА ВИНОТО

Музеят на виното, част от винения тур, представя етнографска колекция, щедро предоставена от Регионалния Исторически Музей на гр. Стара Загора, показваща коларството, винарството, бъчварството и бита на хората от региона в миналото. Същинската част на музея представлява пещера, която завършва с хумористично построена интерактивна игра, имаща за цел да изпита знанията придобити по време на обиколката.

ДЕГУСТАЦИЯ

Виненият тур завършва в представителния магазин на Мидалидаре, където на гостите се предоставя възможността да дегустират 8 вина от Еноматик. Поднасят се ръчно направени гризини и минерална вода. По желание на гостите може да се сервират плата със сухи мезета, плата със сирена или комбинирано плато.

На гостите се предлага възможност за организиране на частни винени дегустации, корпоративни събития, специални вечери и тържества.

За повече инфо:

https://midalidare.bg

https://hotel.midalidare.bg 

Share:

6390

Q&A

    Докладвай за злоупотреба

    За връзка:

    Email:

    Адрес:

    Kapana, Plovdiv, 3 Bratya Pulievi Str, fl. 3,

    Holistic е част от портфолио проектите на организация Human know-how  

    © 2024 Holistic - All rights reserved.